9. POHOD POD PUGLEDOM

sobota, 18. september 2010









Start med 9. in 10. uro na Malem Lipoglavu (pred šolo).

Štartnina (vključuje malico na cilju):
- 4 EUR odrasli
- 2 EUR osnovnošolska mladina

Dostopi:
- Ljubljana Sostro - Podlipogav
- Hotel Grosuplje - Perovo - Zg. Slivnica

Opis poti:
Trasa pohoda poteka po gričevnatem območju JV dela Mestne občine Ljubljana, delno tudi po meji z Občino Grosuplje.
Pohodna pot je dolga cca 14 km, speljana je po označeni krožni poti, tako, da poteka skozi vseh šest zaselkov tega območja (Mali in Veliki Lipoglav, Repče, Brezje, Selo pri Pancah, Pance). Start in cilj pohoda je pred šolo na Malem Lipoglavu.
Pohod je poimenovan po hribu Pugledu, ki je s 615 m NMV najvišja vzpetina tega območja. Pot je speljana po razgibanem terenu - delno po krajevnih cestah, večina pa po gozdu in med polji. Dvakrat se spusti v dolino, do najnižje NMV okrog 400 m in dvakrat povzpne do skoraj 600 m NMV. Primerna je skoraj za vsakogar in jo je moč prehoditi v treh urah in pol normalne hoje. Za tiste s slabšo fizično kondicijo je pripravljena tudi krajša verzija (približno polovica celotne dolžine - obvezne so prve štiri kontrolne točke), ki izspusti vasi Selo pri Pancah in Pance in se prav tako zaključi s ciljem na Malem Lipoglavu (v zemljevidu označeno črtkano). V posameznih vaseh, ki ležijo ob trasi, bodo postavljene kontrolne točke (kontrolni žigi v knjižico), z brezplačnim čajem.
Na cilju bo poskrbljeno za malico, kar je že všteto v ceno štartnine.
Udeleženci, ki bodo imeli vse kontrolne žige (pri krajši varianti pa prve štiri kontrolne žige), bodo na cilju v kontrolno knjižico prejeli še žig društva, kot potrditev o uspešni udeležbi na pohodu. Zaključni žig društva v kontrolni knjižici bo tudi pogoj za dokazovanje redne udeležbe na pohodih; s tem bo izpolnjena možnost pridobitve priznanj v naslednjih letih.


POHOD BO V VSAKEM VREMENU!!


















V času pohoda bo v telovadnici šole na ogled tudi razstava letošnje fotografske delavnice z naslovom "NA PODEŽELJU". Lepo vabljeni na ogled!
a
a