Delavnica:

NABIRANJE, DETERMINIRANJE IN PRIPRAVA GOB






KDAJ: v soboto, 10. september 2011,
ob 7:30 (nabiranje/priprava), 9:30 (kuhinja)
KJE: pred šolo na Malem Lipoglavu

Nabiranje in determiniranje bo vodila strokovnjakinja, determinatorka-svetovalka, članica Gobarskega mikološkega društva Ljuvljana, Veronika Tratnik. Vsak udeleženec naj prinese s seboj beležko, pisalo, gobarski nožiček oz. pipec in manjšo košarico. Priporočeno je, da ima primerno športno obutev, dolge hlače (klopi!) ter da se pred vstopom v gozd poprši z repelentom. Po nabiranju in determiniranju gob bo sledila tudi priprava in pokušina nabranih gob (v šolski kuhinji).
V primeru, da nam vreme ne bo naklonjeno za nabiranje gob, bo determinatorka za nas izvedla predavanje o posameznih vrstah in podvrstah gob s pomočjo fotografij in projektorja. Priprava gob in pokušina sledi v vsakem primeru, saj bomo za kuho uporabili zmrznjene, že spomladi nabrane gobe. Pripravili bomo gobje jedi z dodatki domače zelenjave, domiselne recepte z jajci in še kaj novega, ki nam morda ni tako v navadi.

Delavnica je BREZPLAČNA in je namenjena vsem članom Društva podeželja Lipoglav, vsem krajanom podeželja Lipoglav (tudi če niso člani!) ter vsem tistim, ki se želijo ob tej priložnosti na novo včlaniti v naše društvo (članarina 5€ letno).

Vabimo Vas, da izkoristite priložnost in se nam pridružite!