Društvo podeželja Lipoglav vas vabi k sodelovanju...


NAVODILA ZA SODELOVANJE
K sodelovanju na fotografski natečaj vabimo vse ljubiteljske in poklicne fotografe. Vsak udeleženec lahko na natečaju sodeluje z najman 1 in največ 12 fotografijami. Vsaka od poslanih fotografij mora biti vsebinsko drugačna (glede na razpisane teme). 

Teme natečaja
Na vsaki od poslanih fotografij naj bo predstavjena ena od spodaj zapisanih vrst čaja. Na fotografiji mora biti viden čaj in zelišče iz katerega je čaj narejen. Zelišče je lahko sveže ali suho. Zelo dobrodošlo je, da je prepoznavnega videza. 

A. SMREKOVI VRŠIČKI
B. META
C. MELISA
D. BEZEG
E. LIPA
F. MATERINA DUŠICA
G. KAMILICA
H. ŠIPEK
I. TRPOTEC
J. KOPRIVA
K. JANEŽ
L. RMAN

PREDLOGI:
Pozorni bodite tudi na estetsko vrednost skodelice oz. izbor uporabljenih rekvizitov ter na ozadje fotografije in celostno postavitev. V primeru, da boste fotografirali več različnih čajev, za vsak čaj uporabite drugačno postavitev in rekvizite.

Oddaja del
Zadnji rok za oddajo fotografij je nedelja, 6. julij 2014 do polnoči. Fotografije naj bodo posredovane v digitalni obliki v formatu jpg, jpeg
(v visoki resoluciji, najmanj 1500 slikovnih pik po krajši stranici). Format fotografije mora biti
ležeč

Vsako delo mora biti označeno s črko razpisane teme, nazivom uporabljenega zelišča ter imenom in priimkov avtorja (CRKA_naziv_ImePriimek.jpg).
Primer: 
F_materinadusica_MarijaNovak.jpg
H_sipek_MarijaNovak.jpg

V kolikor ne znate spremeniti imena fotografije kot je zapisano zgoraj, priložite poslanim fotografijam seznam, na katerega zapišite avtomatsko ime fotografije (DSC_0001.jpg, IMG_0003.jpg …), črko razpisane teme, naziv uporabljenega zelišča ter ime in priimek avtorja. 

Primer:
DSC_0098 = A_vrsicki_MarijaNovak

Poleg poslanih fotografij obvezno zapišite tudi:
ime in priimek avtorja,
elektronski naslov avtorja,
telefonski kontakt avtorja,
stalni oz. začasni naslov avtorja.

Fotografije in ostale podatke pošljite na e-mail: dp.lipoglav@gmail.com ali na CD/DVD-ju na naslov: Društvo podeželja Lipoglav, Mali Lipoglav 3a, 1293 Šmarje-Sap. Digitalnih medijev (CD, DVD) in drugih poslanih materialov ne bomo vračali. V primeru dostave fotografij in podatkov na USB ključku, bomo le-tega shranili in ga lahko prevzamete na eni izmed razstav oz. po dogovoru. 
Organizator natečaja bo upošteval le fotografije, ki bodo prispele v predpisanem roku in izpolnjevale predpisane pogoje.

Kriteriji za izbor fotografij
Žirija (Miha Šegula, Alenka Čož, Mihaela Grum) bo med prispelimi fotografijami izbrala najboljše fotografije, pri čemer bo upoštevala:
kriterije skladnosti fotografskih motivov z razpisano temo,
estetsko vrednost fotografij,
tehnična dovršenost fotografije in 
inovativnost ter izvirnost.

Eden izmed kriterijev bo vezan tudi na tematiko, saj želimo, da bi se na razstavi zvrstile fotografije različnih okusov čaja, tako da bo razstava ne samo estetska, ampak tudi poučna. Na razstavi se bo predvidoma zvrstilo 12 fotografij. 


Odločitev žirije bo dokončna in se nanjo ne bo mogoče pritožiti. Žirija bo obravnavala vse pravočasno poslane fotografije, pri tem velja, da fotografije ne smejo biti digitalno manipulirane ali sestavljene. Fotografije naj bodo čim bolj naravne, dovoljeni so le minimalni posegi, ki ne smejo spremeniti vsebine fotografije.

Razglasitev rezultatov, razstave in nagrade
Seznam izbranih avtorjev bo objavljen na spletni strani DPL:
http://dp-lipoglav.blogspot.com, najkasneje do 31. julija 2014. Vsi sodelujoči fotografi bodo o rezultatih obveščeni tudi na njihove elektronske naslove. 


Dela, ki bodo izbrana, bodo prvič razstavljena na prireditvi POHOD POD PUGLEDOM (13. september 2014). Fotografije si bo možno ogledati tudi na ČAJANKI, ki jo bo Društvo podeželja Lipoglav organiziralo 20. septembra 2014. Vse stroške razstav krije Društvo podeželja Lipoglav.

Nagrade za izbrane avtorje…
darilni boni za okvirjanje ali koriščenje drugih storitev podjeta OKVIRJANJE SLIK IN STORITVE SILVO DOLINŠEK S.P. (www.okvirjanje-ds.si),
potrdila o sodelovanju in praktična darila Društva podeželja Lipoglav.

Varstvo osebnih podatkov
Na fotografskem natečaju lahko sodelujejo le osebe s svojimi lastnimi avtorskimi fotografijami. Udeleženci so sami odgovorni za avtorstvo fotografij. Če se med izborom pojavi sum, da oseba ni avtor fotografije, žirija takšno fotografijo brez nadaljnjih obrazložitev izloči iz natečaja. 

Avtor s poslanim delom dovoljuje objavo njegove fotografije in objavo imena in priimka. Društvo podeželja Lipoglav do avtorja nima nikakršnih materialnih obveznosti. Avtor se strinja, da lahko Društvo podeželja Lipoglav njegova avtorska dela krajevno in časovno neomejeno reproducira ter distribuira. V kolikor avtor tega ne želi mora napisati izjavo, ki bo podpisana tako s strani avtorja kot s strani Društva podeželja Lipoglav.



Lepo vabljeni k sodelovanju in 
delite informacijo o fotografskem natečaju 
tudi s svojimi znanci in prijatelji.
Hvala! :)

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo
na spodaj zapisanem e-mailu in gsm številki.



DRUŠTVO PODEŽELJA LIPOGLAV
GSM: 041 400 086 (Alenka)