10. POHOD POD PUGLEDOM

sobota 17. september 2011






Start med 9. in 10. uro pred šolo na Malem Lipoglavu.

DOSTOPI (so starta/cilja (asfaltirane poti):
Lj. Sostro - Podlipoglav - Pance - M. Lipoglav
Lj. Sostro - Brezje pri Lipoglavu - Repče - M. Lipoglav
Grosuplje (izvoz Hotel Grosuplje) - Perovo - Zg. Slivnica - M. Lipoglav
Šmarje Sap - Zg. Slivnica - M. Lipoglav

STARTNINA:
2€ - otroci (do 15 let)
5€ - odrasli

Start in cilj pohoda se nahaja v vasi Mali Lipoglav. Pred šolo, pri sprejemni mizi, opravite prijavo (startnina) in prejmete našo pohodno knjižico (v kolikor je še nimate). Za vse, ki boste dostopali z avtom, bo v neposredni bližini urejeno parkirišče.
Krožna pohodna pot vas bo vodila skozi vseh šest vasi tega območja: Mali Lipoglav, Repče, Brezje pri Lipoglavu, Veliki Lipoglav, Selo pri Pancah in Pance. V vseh vaseh vas bo na kontrolnih točkah, poleg kontrolnega žiga, pričakala okrepčilna dobrodošlica. Pot je razgibana in večinoma poteka po gozdovih in travnikih ljubljanskega JV hribovja, poznanega tudi iz novejše zgodovine. Celotna pot, ki je poimenovana po najvišjem hribu Pugledu (615m), je dolga približno 14 kilometrov in jo je možno prehoditi v treh urah in pol normalne hoje. Dvakrat se spusti v dolino, do okrog 400 metrov nadmorske višine in dvakrat povzpne do skoraj 600 metrov nadmorske višine. Pot je primerna skoraj za vsakogar. Za tiste s slabšo fizično kondicijo pa je na voljo polovico krajša pot, z enim spustom in vzponom manj.
Na cilju boste imeli možnost počitka ter malice, ki je za vse udeležence pohoda brezplačna oz. vključena v startnino. Izbirali boste lahko med tradicionalno klobaso, hrenovko, vegetarijanskim sendvičem in domačimi čaji.
Žige, ki jih prejmete v knjižico na kontrolnih točkah ter zaključni žig društva, potrjujejo uspešno opravljen pohod in služijo kot dokazilo redne udeležbe. Pri tem naj omenimo, da jubilanti pohoda (petkratna ali desetkratna udeležba) prejemejo priznanje - spominsko majico.
V prijetnem in veselem vzdušju na cilju si boste med drugim lahko ogledali: fotografsko razstavo, razstavo dejavnosti Društva podeželja Lipoglav in razstave domačih izdelkov/pridelkov članov Društva podeželja Lipoglav, naših prijateljev ter znancev. Nekatere domače izdelke in spominske predmete bo možno tudi kupiti.

Šolarji, športniki, člani društev, rekreativci, vsi ljubitelji hoje v naravi... vabljeni, da se nam pridružite!

Vse podpornikom, ki so nam ob prireditvi priskočili na pomoč, se iskreno zahvaljujemo!

POHOD BO V VSAKEM VREMENU

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST


DODATNE INFORMACIJE
E-naslov: dp.lipoglav@gmail.com


Zgibanka: